Meer Nederlanders met paasvakantie

Meer Nederlanders met paasvakantie ANP

Naar verwachting gaan er dit jaar zo'n 400.000 Nederlanders met paasvakantie, 50.000 meer dan vorig jaar. Daarnaast zullen er 850.000 buitenlandse toeristen ons land bezoeken met Pasen. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar, maakte NBTC Holland Marketing woensdag bekend.

Van de buitenlandse toeristen komt naar schatting meer dan helft uit Duitsland en een kwart uit België. Daarnaast komt een deel uit andere landen, zoals Frankrijk en Groot-Brittannië.

,,Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn traditiegetrouw de grote steden, de Bollenstreek en de kust'', aldus de toeristenorganisatie. Nederlanders maken dit jaar naar verwachting zo'n 25 miljoen uitstapjes.

Bungalow

De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie tijdens Pasen is de bungalow. ,,Opvallend is dat er, net als vorig jaar, vroeger is geboekt'', stelt NBTC.

Nederlanders besteden tijdens de paasvakantie in eigen land bijna 500 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfsgasten geven ruim 250 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland.

Vroeg

Dit jaar valt Pasen relatief vroeg in het jaar, op zondag 27 en maandag 28 maart. De grootste regio in Duitsland, Noordrijn-Westfalen, heeft twee weken paasvakantie van 21 maart tot en met 1 april. De Belgen hebben paasvakantie van 26 maart tot en met 10 april.

menu