Meer dan 350 boetes uitgedeeld op illegale feesten rond Halloween

Meer dan 350 boetes uitgedeeld op illegale feesten rond Halloween ANP

De politie heeft zaterdagavond en -nacht meer dan 350 boetes uitgedeeld tijdens het beëindigen van illegale feesten. Verspreid over Nederland waren op de Halloweenavond meer dan tien feesten waar de politie bekeuringen uitdeelde, blijkt uit een opsomming van politieberichten hierover op zondag. De feesten zijn in strijd met de coronamaatregelen en noodverordeningen.

Een optelsom van diverse politieberichten leert dat de politie zaterdagavond de handen vol had aan illegale feesten. De meeste boetes zijn uitgedeeld in een bos bij Geulle in de Limburgse gemeente Meerssen. Daar werden ongeveer honderd feestvierders bekeurd en zorgde de ME ervoor dat het feest werd beëindigd.

Andere grote feesten waren in de omgeving van Amsterdam. Daar deelde de politie bijna vijftig boetes uit aan bezoekers van een feest in een bedrijfspand aan de Anthony Fokkerweg en beëindigden agenten een feest met zestig bezoekers in een woning op de Zuidas. Op een vakantiepark bij Halfweg bleken zestig personen Halloween te vieren, in Hoofddorp bekeurde de politie zaterdagavond vijftig feestgangers in een bedrijfspand aan de Parellaan.

Organisatoren van illegale feesten riskeren een boete van 4000 euro. Voor bezoekers die de coronaregels overtreden, zijn de boetes onlangs verlaagd van 395 euro naar 95 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland