Mondkapjes verplicht in Designer Outlet Roermond

Mondkapjes verplicht in Designer Outlet Roermond ANP

Bezoekers van Designer Outlet in Roermond moeten met ingang van woensdag verplicht niet-medische mondkapjes dragen. De maatregel is genomen om coronabesmettingen tegen te gaan.

De mondkapjesplicht geldt volgens de outlet voor iedereen van 13 jaar en ouder, en ook voor het winkelpersoneel.

De maatregel komt nadat vorige week twee winkels op het outletterrein gesloten werden omdat personeel besmet was met het virus. Volgens manager Outlet Rudolf van Gompel van Designer Outlet waren deze medewerkers in eigen familie- of vriendenkring besmet geraakt, niet door bezoekers van het outletcenter.

Eerste winkelcentrum

Voor zover bekend is Designer Outlet in Roermond het eerste winkelcentrum in ons land dat mondkapjes verplicht stelt.

Het winkelcomplex werd 21 maart op last van de veiligheidsregio gesloten. De sluiting moest massale toeloop van binnen- en buitenlandse kooptoeristen tijdens de coronacrisis voorkomen. In mei werd de outlet weer geopend. Sindsdien klagen veel bezoekers over de grote drukte in het winkelcentrum.

Designer Outlet Roermond is onderdeel van moederbedrijf McArthurGlen, met ruim twintig outletcentra in negen landen. De Roermondse vestiging trekt jaarlijks zo’n 8 miljoen bezoekers, met name Duitsers. Maar ook uit China en Oost-Europese landen weten koopjesjagers de weg naar Roermond te vinden.

Nieuws

Meest gelezen

menu