Nablussen afvalberg Drenthe nog tot vrijdag

De brandweer in Nieuw-Dordrecht verwacht nog tot vrijdag bezig te zijn met het nablussen van de brand in een afvalberg bij recyclingbedrijf BNB Recycle. Vanwege de rookontwikkeling is ook een beroep gedaan op de blushelikopter van Defensie, meldt de gemeente Emmen. De berg bestaat uit hout, plastic en bouw- en sloopafval, die uiteen wordt getrokken om het blussen te vergemakkelijken.

Het gebruikte bluswater wordt opgevangen in een nabijgelegen vaart, waarin dammen zijn geplaatst om te zorgen dat vervuild bluswater zich niet kan verspreiden. De brandweer put voor het blussen uit deze voorraad gebruikt water. Later kan het vervuilde water worden afgevoerd naar een rioolwaterzuivering.

De gemeente handhaaft het advies aan omwonenden om vanwege de rookontwikkeling de ramen en deuren dicht te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. De oorzaak van de brand is nog altijd onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen. Het is nog niet bekend of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Er zijn metingen verricht, maar volgens de gemeente duurt het enkele dagen voordat de resultaten bekend zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.