Nederland en Uruguay houden homoconferentie

Nederland en Uruguay houden 13 en 14 juli een internationale conferentie over lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBTI’s). ,,De verschrikkelijke aanslag op een homoclub in Orlando legt een kwetsbaarheid bloot die urgent aanpak behoeft. Tolerantie is niet optioneel’’, zegt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken.

De conferentie kondigde Koenders dinsdag aan vanuit de Dominicaanse Republiek, waar hij aanwezig was bij de top van Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Koenders sprak daar met zijn collega uit Uruguay af om de conferentie in het teken van tolerantie te zetten, ter herdenking van de aanslagen in Orlando. Meer dan tweehonderd overheden en activisten van over de hele wereld, onder meer uit Uganda, Vietnam en Tunesië, zeggen bij de conferentie aanwezig te zijn.

Nederland en Uruguay willen dat er een gezamenlijke coalitie van landen wordt gevormd om de internationale strijd voor gelijke rechten effectiever te kunnen voeren. Op de conferentie wordt ook gesproken over de financiële steun aan de LHBTI-beweging. Uruguay was het eerste land in Latijns-Amerika dat het geregistreerd partnerschap voor paren van gelijk geslacht openstelde, en maakt zich ook internationaal hard voor de rechten van LHBTI’s.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.