Nieuw monument voor slachtoffers Herculesramp

In het centrum van Eindhoven wordt vrijdag een nieuw monument onthuld voor de slachtoffers van de Herculesramp. Op deze dag precies twintig jaar geleden stortte het transportvliegtuig met aan boord het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht neer op de vliegbasis. Daarbij kwamen 34 inzittenden om het leven.

Er is al een wel een gedenkteken op het militaire vliegveld, maar dat is een besloten locatie. Hulpverleners, nabestaanden en inwoners hadden behoefte aan een openbaar toegankelijk monument. Burgemeester Rob van Gijzel is bij de onthulling van het nieuwe monument aanwezig.

Aan het eind van de middag is er ook nog een besloten bijeenkomst voor nabestaanden en slachtoffers op de vliegbasis. Daarbij is ook de plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, viceadmiraal Rob Bauer, aanwezig.

Hulpverleners wisten niet dat de muzikanten in het Belgische militaire vliegtuig zaten. De slachtoffers werden pas meer dan twintig minuten na de crash ontdekt. Er volgden meer dan twintig onderzoeken, maar de precieze oorzaak van de ramp is nooit helemaal duidelijk geworden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.