Nog kaarten voor bezoek Koninklijke Stallen

Er zijn nog ruim 2500 toegangskaarten te koop voor de openstelling van de Koninklijk Stallen in Den Haag. De toegangsbewijzen voor Paleis Noordeinde waren al op de eerste dag van de verkoop via internet uitverkocht, aldus Flip Maarschalkerweerd, directeur van het Koninklijk Huisarchief, donderdag.

De stallen gaan vanaf volgende week dinsdag op vier doordeweekse middagen open voor het publiek. Paleis Noordeinde opent vanaf zaterdag op vier achtereenvolgende zaterdag de deuren. ,,We willen mensen laten meegenieten, ze moeten het paleis zelf kunnen beleven en de zomer is een mooie gelegenheid", zei koning Willem-Alexander eerder deze maand over die openstelling.

Het publiek krijgt in de stallen een goed beeld van de werkzaamheden van de 'afdeling vervoer' van het hof, met de nadruk op het meer ceremoniële gedeelte met paarden en koetsen. Ook de Glazen Koets die de komende jaren op Prinsjesdag dienst doet als vervanger van de inmiddels voor restauratie ontmantelde Gouden Koets, is van dichtbij te zien. In het paleis zijn het onder meer de ontvangstruimten, Balzaal en Balkonkamer die bezocht kunnen worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.