'Nog nooit zo veel wandelaars in Nederland'

Sinds 2010 is het aantal Nederlanders die voor hun plezier wandelen gestegen van 6,6 naar 10,5 miljoen. Nog nooit was het aantal wandelaars in ons land zo groot. Dat blijkt uit de Nationale Wandelmonitor, die om de vijf jaar verschijnt.

Ongeveer twee op de drie Nederlanders maakt weleens een wandelingetje. Dit omdat ze buiten willen zijn (30 procent), willen ontspannen (23 procent) of de conditie op peil willen houden (13 procent). Daarbij is bosgebied favoriet (24 procent van de wandelaars), maar ook een ommetje door de eigen wijk is populair (22 procent). De meeste wandelingen per inwoner worden gemaakt in Zeeland, Limburg en Friesland.

Uit de cijfers blijkt verder dat er per jaar 1,7 miljard euro wordt uitgegeven aan wandelen. Dat betreft dan vooral het vervoer, kleding maar ook wandelvakanties.

Jaarlijks worden er 441 miljoen recreatieve wandelingen gemaakt. Gemiddeld is een wandeling 7 kilometer lang. De Nationale Wandelmonitor wordt uitgegeven door wandelnet.nl, een platform dat zich inzet voor de wandelaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.