OM wil tbs en 15 jaar voor oom Mariska Peters

De 52-jarige Johan P. uit Nijmegen moet weer tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen. Volgens de aanklager in Arnhem heeft P. begin februari 2015 de 21-jarige Mariska Peters, de dochter van zijn broer, oraal verkracht. Daarna heeft hij haar gewurgd uit vrees dat zijn seksuele vergrijp zou uitkomen en haar lichaam verborgen. Behalve tbs wil de officier van justitie dat de rechtbank P. ook vijftien jaar cel gaat opleggen.

P. verbleef destijds op een open afdeling van de Pompekliniek, waar hij in de laatste fase van zijn tbs-behandeling was toen Mariska verdween. Mariska werd twee weken na het misdrijf door speurhonden onder een stapel takken en bladeren gevonden, in natuurgebied de Hatertse Vennen bij Nijmegen.

P. heeft zijn broers en zussen helpen zoeken naar zijn vermiste Nijmeegse nichtje. Nadat Mariska was gevonden, liep P. vooraan in een stille tocht en tijdens de uitvaart droeg hij haar kist.

Er is geen twijfel bij de aanklager dat P. zijn nichtje te grazen nam. Zijn DNA zat op haar tong, in bloed in haar auto en op haar lichaam en kleding. Ook zat zijn DNA op een mes waarvan een deel bij haar vindplaats en een deel in haar auto werd gevonden. De telefoon van P. is in het natuurgebied geweest waar ze lag.

Op de avond dat Mariska verdween, liet een huisgenoot P. ongezien de afdeling verlaten en ’s nachts weer binnensluipen. Die afdeling staat buiten de hekken van de Pompekliniek. P. woonde daar als voorbereiding op het einde van zijn behandeling.

De rechtszaak verliep woensdag met veel emotie, omdat de verdachte blijft zwijgen. De vader van Mariska wilde bijna zijn broer aanvliegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.