Onno Hoes gaat COA bijstaan

Onno Hoes gaat COA bijstaan ANP

Onno Hoes begint 1 april tijdelijk als bestuurlijk adviseur bij het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). De voormalig burgemeester van Maastricht gaat helpen bij de ,,bestuurlijke uitdagingen'' waar ook het COA voor staat, bij het regelen van opvang van vluchtelingen en huisvesting van vergunninghouders.

Hoes gaat zich twee dagen per week bezig houden met het versterken van de relatie tussen het COA en onder meer gemeenten en provincies. Hij zal actieve contacten onderhouden met onder meer gemeenten en provincies. Ook denkt hij mee met lokale bestuurders over de dilemma's van asielopvang en huisvesting van vergunninghouders. Verder gaat hij ook praten - en oplossingen zoeken - met maatschappelijke organisaties en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Hoes heeft er zin in. ,,Ik ben blij dat ik de kans krijg een bijdrage aan dit ingewikkelde maatschappelijke dossier te geven, want uiteindelijk gaat het om mensen van vlees en bloed die huis en haard hebben verlaten in de hoop op een betere toekomst.'' COA-bestuursvoorzitter Gerard Bakker is ,,erg blij'' met de komst van Hoes, die ,,expertise en ervaring'' meeneemt.

Hoes stopte in juni vorig jaar als burgemeester in Maastricht, na vijf jaar. Hij stapte uiteindelijk op, na een uitzending door omroep PowNed over een date met een 21-jarige jongen, die heimelijk was gefilmd.

menu