Ontvoerde Essabaouni nog niet verhoord

De donderdag vrijgelaten Soufyan Essabaouni is nog niet in staat geweest de politie veel te vertellen over zijn ontvoerders. De 21-jarige Amsterdammer heeft slechts kort met de politie gesproken en wordt voorlopig op een veilige plaats ondergebracht. Daar moet hij eerst tot zichzelf komen, aldus de politie.

,,We weten nog niet wat hem precies is overkomen en wat hij heeft meegemaakt'', aldus een woordvoerder. ,,Er is bij de ontvoering op hem geschoten en hij is blij dat hij niet gewond is geraakt. Daarvan en van alle gebeurtenissen is hij vanzelfsprekend flink ondersteboven.''

Essabaouni verdween vorige week spoorloos vanaf een parkeerterrein aan de Weerenweg in Zwanenburg, waar hij werd klemgereden door een witte Seat en ook is beschoten. Bewakingsbeelden hebben dat vastgelegd.

Drugsmilieu

De moeder van Essabaouni smeekte in een interview met AT5 om zijn vrijlating. Ze zei dat hij enorm geliefd is en dat er sprake moet zijn van een persoonsverwisseling.

Niet alleen Essabaouni werd vorige week ontvoerd, maar ook Wendel Meijer (36) uit Landsmeer. De ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu. De politie zegt zich ernstig zorgen te maken om Meijer, die nog steeds wordt vermist.

Tips

In Opsporing Verzocht werd dinsdag aandacht gevraagd voor de ontvoeringen. Er kwamen na de uitzending ruim tien tips binnen. De meeste hadden betrekking op de auto's die gebruikt zijn om de slachtoffers klem te rijden. De politie loofde 25.000 euro uit voor de tip die leidde tot oplossing van de ontvoeringszaken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.