Politie krijgt veel beeld rellen Geldermalsen

Veel mensen sturen foto's en filmpjes van de rellen woensdagavond in Geldermalsen naar de politie. Sinds de politie Oost-Nederland daar donderdag om vroeg, is volgens een woordvoerder al veel materiaal ontvangen. ,,Maar we kunnen altijd meer gebruiken'', zei hij vrijdag.

Een raadsvergadering over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum voor 1500 vluchtelingen liep woensdag uit op een veldslag. Veertien relschoppers zijn gearresteerd, maar de politie verwacht nog aanzienlijk meer mensen op te pakken.

Er zouden zeker negentig vechtersbazen zijn geweest, grotendeels uit Geldermalsen zelf. Volgens de politie had zich vrijdag nog niemand uit zichzelf gemeld.

Bij de rellen raakte een een 39-jarige vrouw zwaargewond. Ze ligt met hersenletsel in een ziekenhuis. De politie onderzoekt onder leiding van het Openbaar Ministerie wat er precies is gebeurd. Inmiddels is er contact geweest met de familie van de vrouw. Haar advocaat zei donderdag het politieonderzoek af te wachten voordat ze besluit eventueel een claim in te dienen. Volgens haar was de vrouw niet betrokken bij de rellen rond de gemeenteraadsvergadering over de komst van een azc, maar is ze door ME'ers geslagen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.