ProRail start speciale corona-taskforce op

ProRail start speciale corona-taskforce op ANP

Voor het eerst sinds de Mexicaanse griep heeft ProRail een speciale taskforce opgestart om te bepalen wat er moet gebeuren bij een grote uitbraak van het coronavirus.

"Een van de doelen is om zoveel mogelijk treinverkeersleiders en incidentenbestrijders aan het werk te houden. Zonder hen zouden alle treinen stilstaan", aldus een woordvoerder van de spoorbeheerder. "Als die allemaal de griep krijgen, dan hebben we een probleem. Daarom gaan individuele verkeersleidingsposten op slot als daar medewerkers ziek worden. Medewerkers die nog niet ziek zijn gaan vanaf een andere locatie werken."

Deze aanpak werd ook gehanteerd tijdens de Mexicaanse griep in 2009. Volgens de woordvoerder heeft nog geen van de medewerkers het coronavirus. "Maar het is belangrijk dat we goed voorbereid zijn". ProRail houdt verder de voorschriften van het RIVM aan om te bekijken of iemand wel of niet thuis moet blijven.

De NS en alle vervoersbedrijven hebben ook een team samengesteld dat scenario’s uitwerkt en de contacten onderhoudt met de overheid en het RIVM. De ov-bedrijven trekken hierin samen op met de branchevereniging OV-NL (Openbaar Vervoer Nederland).

menu