Publicatieverbod zaak Holleeder opgeheven

Het Openbaar Ministerie (OM) maakt geen bezwaar meer tegen het publiceren van verklaringen uit processen-verbaal uit de zaak tegen Willem Holleeder. De reden is dat één van diens zussen, Astrid, een boek heeft gepubliceerd, waarin veel van dezelfde informatie staat. Het is voor iedereen te koop en het publicatieverbod heeft dus weinig zin meer.

Informatie uit getuigenverhoren over Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid werd eerder gepubliceerd op een site, waarop het publicatieverbod volgde. Volgens het OM kon het onderzoek naar Holleeders betrokkenheid bij liquidaties ernstig in gevaar komen als potentiële getuigen voor hun verhoor al op internet konden lezen wat er verder werd verklaard.

Het boek Judas van Astrid Holleeder vliegt de winkels uit. De 'familiekroniek' gaat over de periode die volgde op Holleeders vrijlating in 2012, maar ook over het verleden. Volgens zijn zus heeft Willem Holleeder zijn eigen familie dertig jaar lang geterroriseerd. Justitie vervolgt hem nu wegens betrokkenheid bij meerdere liquidaties.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.