Regisseur ontkent seksuele intimidatie

Regisseur Ruut Weissman wijst beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de hand. ,,Het is totaal niet aan de orde. Nul. Nog nooit gebeurd", aldus de voormalig artistiek directeur van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie zaterdag in een interview in Het Parool.

Begin deze maand ontbrak Ruut Weissman op de première van de musical Fiddler on the roof, nadat theatermakers hadden opgeroepen tot een boycot van de première. Als artistiek leider was van de Amsterdamse Theaterschool zou hij niet hebben ingegrepen toen toenmalig docent Jappe Claes aan de opleiding grensoverschrijdend gedrag vertoonde richting studenten. Ook zou Weissmann zelf relaties hebben gehad met verschillende studentes.

Over de relaties zegt hij dat ze er waren, maar plaats vonden in de jaren tachtig, toen er volgens hem een ,,ander klimaat" heerste. ,,Ik sprak onlangs met een actrice uit deze generatie en die grapte: 'Je had er de kolere in als je niet iets met een docent had'."

Recente beschuldigingen van seksuele intimidatie spreekt hij tegen. Zo publiceerde zangeres en celliste Michelle Courtens in oktober negatieve ervaringen met hem op haar Facebook-pagina, die zouden hebben plaatsgevonden in 2015.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.