Saunaclub Roermond doelwit witwasonderzoek

De politie heeft zaterdagavond op verschillende locaties in Limburg panden doorzocht in verband met een groot onderzoek naar het witwassen van crimineel geld. Dat geld zou afkomstig zijn van de motorclub Satudarah, liet de politie zondag weten. Vooralsnog zijn geen aanhoudingen verricht.

De politie doorzocht onder meer een saunaclub in Roermond, de vermoedelijke spil in het onderzoek naar witwaspraktijken. Daarbij zouden bankbiljetten van 500 euro uit het criminele milieu worden vermengd met de contante geldstroom van de sauna, waar prominente leden van Satudarah volgens de politie de dienst uitmaken. Ook bekeek de politie of in de sauna vrouwen werkten die mogelijk slachtoffer zijn van mensenhandel en als prostituee worden uitgebuit. Verder onderzoek moet dat nog uitwijzen.

Dat het Roermondse etablissement betrokken is bij witwassen, kwam naar voren in een ander witwasonderzoek van de landelijke recherche. Er is beslag gelegd op de administratie en contant geld. Bij de doorzoeking van een hotelboerderij in Melick en vier woningen in Reuver, Brunssum, Roermond en het Belgische Maaseik werden gebruikershoeveelheden drugs en diverse wapens zoals tasers, een stiletto en pepperspray gevonden. In een woning ontdekte de politie een hennepkwekerij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.