'Slechts' 3 vervolgingen motorclub-knokpartij

Drie mannen worden vervolgd voor de massale vechtpartij tussen twee motorbendes bij het Van der Valkhotel in Rotterdam van afgelopen april. Hoewel er aanvankelijk ruim twintig mannen waren opgepakt, ziet het Openbaar Ministerie slechts voor drie van hen ,,voldoende grond" voor vervolging. De drie staan terecht voor poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Dat bleek dinsdag tijdens de regiezitting in de rechtbank van Rotterdam tegen de drie. Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling volgt.

De mannen zijn opgepakt tijdens een massale knokpartij tussen leden van de Hells Angels en van de rivaliserende motorclub Mongols bij het hotel. Ze hadden daar met elkaar afgesproken. Dat liep vrijwel direct uit op een grote matpartij in de bar van het hotel, grenzend aan de lobby en het restaurant. Er werd niet alleen gevochten, maar ook flink geschoten. Niemand van de hotelgasten of -personeel raakte daarbij gewond.

Verstopt

Zo'n dertig mannen waren bij de knokpartij betrokken, 23 personen zijn direct gearresteerd. Een deel van hen had zich na het vechten in of rond het hotel verstopt. Ondanks deze vele aanhoudingen, worden er slechts drie mannen vervolgd. ,,Bij deze stand van zaken in het onderzoek, is dit het", aldus een woordvoerder van het OM. Ze sluit niet uit dat er nog meer zaken komen. ,,Maar daar zijn nu geen aanwijzingen voor. Er zijn meer mannen dan de drie verdachten herkend op camera, maar niet tijdens het plegen van mogelijk strafbare feiten."

Tegen twee leden van de motorclub Hells Angels is eerder dinsdag negen maanden celstraf geëist voor verboden wapenbezit. Zij waren ook bij de vechtpartij aanwezig, maar worden daar niet voor vervolgd. Wel bleek de ene thuis in de slaapkamer en de andere op zijn bedrijf een wapen te hebben. De uitspraak tegen deze twee mannen is op 26 juli.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.