Stembussen Curaçao gesloten

De stembussen voor de verkiezingen in Curaçao zijn gesloten. Woensdag ging de bevolking van het Caribische eiland naar de stemhokjes om een nieuw parlement te kiezen. Alle stemmen worden geteld en in de vroege ochtend wordt de uitslag verwacht.

De verkiezingen stonden eigenlijk gepland voor vorige week vrijdag maar werden uitgesteld door dreiging van de orkaan Matthew die in de buurt van het eiland dreigde te komen. Uiteindelijk trok de orkaan op 300 kilometer afstand van het eiland naar het westen waardoor rampspoed uitbleef.

Aan de verkiezingen doen dertien partijen mee voor 21 zetels. In de peilingen scoort de MFK van oud-premier Gerrit Schotte verreweg het hoogst. Zijn populariteit is opvallend omdat de rechter hem in maart nog veroordeelde tot drie jaar cel voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Ook werd hem het passief kiesrecht voor de periode van vijf jaar ontnomen. Schotte ging echter in beroep tegen de straf waardoor hij, in afwachting van deze zaak, aan de verkiezingen kan meedoen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.