Stuk rustiger dan normaal op Brabantse stations na oproep Rutte

Stuk rustiger dan normaal op Brabantse stations na oproep Rutte ANP

Op Brabantse treinstations zijn dinsdag een stuk minder reizigers dan normaal. Na de oproep van premier Mark Rutte aan Brabanders om als het kan thuis te werken, zodat het nieuwe coronavirus minder wordt verspreid, was volgens de NS duidelijk te merken dat het rustiger was.

Ook in het busvervoer is duidelijk te merken dat veel minder mensen op pad gaan dan gebruikelijk. "Je merkt dat het publiek goed reageert op de oproep", zegt voorzitter Pedro Peters van OV-NL, de branchevereniging van vervoersbedrijven.

"Cijfers hebben we nog niet voorhanden, maar we merken dat het overal veel minder druk is", laat een woordvoerder van de NS weten. Dat gold in elk geval voor Tilburg, Eindhoven, Breda, Den Bosch en Roosendaal. Medewerkers op de stations zagen een stuk minder forenzen, scholieren en andere reizigers. "Maar het is ook weer niet uitgestorven", relativeert de woordvoerder.

De vervoersbedrijven hebben zelf vooralsnog geen problemen met hun personele bezetting, zeggen Peters en de NS-woordvoerder. Volgens Peters hebben tientallen medewerkers van de bedrijven zich ziek gemeld vanwege milde verkoudheidsklachten, zoals het RIVM heeft aangeraden, maar is het verzuim voor deze tijd van het jaar niet hoog. "De gewone griepgolf is voorbij, daardoor is het verzuim niet hoger." Voor de dienstregelingen heeft de situatie met het virus tot nog toe dan ook geen gevolgen.

menu