Ter Apel schroeft maatregelen asielzoekers op

Om overlast van asielzoekers in Ter Apel tegen te gaan, neemt de Groningse gemeente opnieuw maatregelen. Asielzoekers die de openbare orde verstoren krijgen een gebiedsverbod voor maximaal drie maanden. Ook is de politie meer, zichtbaar en onzichtbaar, aanwezig in de buurt van het asielzoekerscentrum in de plaats. De controle op het terrein zelf wordt opgeschroefd en in bussen die stoppen in de omgeving is meer toezicht.

Volgens de burgemeester van Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, zijn de inwoners van de plaats de overlast en het gevoel van onveiligheid zat. ,,Men wil terug naar de situatie zoals die in het verleden was. Ook wat mij betreft is de maat nu vol'', zegt burgemeester Leontien Kompier . De gemeente stelt, zo zegt ze, samen met staatssecretaris, politie, OM en Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) met onmiddellijke ingang ,,paal en perk aan de overlast die deze kleine groep in Ter Apel veroorzaakt''.

Onlangs werd er in Ter Apel al bepaald dat in de hele bebouwde kom geen alcohol meer gedronken mag worden op straat om overlast te voorkomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.