Terminal vliegveld Frankfurt uit voorzorg ontruimd

Op de internationale luchthaven van Frankfurt heeft de Duitse politie woensdagmorgen twee verdiepingen van terminal 1 ontruimd. Dat leidt tot vertragingen van vluchten, aldus de luchtvaartautoriteiten.

Een onbekende persoon was er in geslaagd ongecontroleerd binnen te dringen in de voor passagiers bestemde veiligheidszone. Dat leidde tot de ontruiming. Alle reizigers moeten opnieuw worden gecontroleerd voor ze verder reizen, aldus de autoriteiten.

Verscheidene Duitse media, waaronder Bild, meldden eerder dat de ontruiming het gevolg was van een bomalarm. Dat zou zijn afgegaan bij de controle van een vrouwelijke passagier die snel in de menigte verdwenen. De Duitse politie het vliegveld benadrukt in bericht op Twitter dat het niet om een bomalarm ging.

'Flughafen Frankfurt am Main' telt twee terminals en behoort met 65 miljoen reizigers per jaar tot de grootste en drukste van Europa. Het is de thuisbasis van luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

De Duitse krant Bild meldt dat rond het middaguur een verdachte is opgepakt. Het zou gaan om een vrouw met twee kleine kinderen. De terminal zou naar verluidt om 12.30 uur weer vrijgegeven worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.