Tientallen eerstejaars ziek door norovirus

Vijftig eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) hebben hun introductie vrijdag afgesloten met een besmetting met het norovirus. Dat is gebleken uit laboratoriumonderzoek op monsters die de GGD van de zieke studenten nam.

Het norovirus zorgt voor buikgriep met heftig braken, diarree en koorts. De besmetting verspreidt zich meestal snel doordat mensen hun handen niet goed wassen na wc-bezoek. Niet iedereen is even gevoelig voor het virus. De GGD stuurt alle zieke studenten een brief over de besmetting. Het advies is om goed uit te zieken, veel te drinken en naar de huisarts te gaan als de klachten toenemen.

De HAN heeft vrijdagmorgen ouders van de zieke studenten ingelicht. De meeste eerstejaars zijn 17 of 18 jaar, aldus de projectleidster van de HAN-introductie. De hogeschool is ontdaan over de gebeurtenis, ,,want het was juist een vlekkeloze, geweldige introductie''. In totaal hebben 6500 eerstejaars meegedaan aan de kennismaking bij de HAN. Driehonderd studenten van vier opleidingen sliepen op een Nijmeegs sportpark waar de besmetting is uitgebroken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.