Twee kinderen van besmette vrouw Diemen hebben milde klachten

Twee kinderen van besmette vrouw Diemen hebben milde klachten ANP

Twee van de drie kinderen van de met het coronavirus besmette vrouw in Diemen hebben milde klachten. De partner en de kinderen zijn onderzocht. Dat is meegedeeld tijdens een persconferentie in het stadhuis in Amsterdam. Zaterdagochtend worden de resultaten van de onderzochte monsters bekendgemaakt. Ook bij anderen in de directe omgeving is contactonderzoek gedaan.

Volgens burgemeester Femke Halsema is er geen reden voor onrust of zorgen en worden in Amsterdam en Diemen geen extra maatregelen genomen.

Ook de vrouw heeft milde klachten. Ze zit in Diemen omdat haar huis in Amsterdam wordt verbouwd. De vrouw werkt in het ziekenhuis UMC in Amsterdam-Zuidoost. De kans dat ze daar mensen heeft besmet, is klein.

De vrouw heeft deze week ook een kinderdagverblijf in Amsterdam-Zuidoost en een basisschool in de wijk IJburg bezocht. Aan de ouders van leerlingen op basisschool Laterna Magica in IJburg heeft de GGD een brief gestuurd waarin staat dat de vrouw afgelopen woensdag "luizenpluizer" is geweest. De ouders is gevraagd om de gezondheid van hun kinderen in de gaten te houden door dagelijks de temperatuur te meten en koorts of luchtwegproblemen te melden aan de GGD. Het kinderdagverblijf heeft per direct de deuren gesloten.

menu