Twee nieuwe advocaten voor Willem Holleeder

Sander Janssen en Robert Malewicz zijn de nieuwe advocaten van 'topcrimineel' Willem Holleeder. Ze melden dat op de website van hun kantoor. Holleeder wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties en pogingen daartoe in het criminele milieu.

De vorige advocaat van Holleeder, Stijn Franken, legde vorige maand de verdediging neer. Franken deed dit naar eigen zeggen op ,,dringend advies'' van de deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam.

De deken kwam tot zijn advies omdat Franken ook enige tijd de advocaat is geweest van de ex van Holleeder, Sandra den Hartog. De zussen van Holleeder (Sonja en Astrid) en Den Hartog hadden daarom een klacht ingediend tegen Franken bij de orde. Volgens hun advocaat Wout Morra ging de klacht over belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog namelijk tot het moment dat ze tegen Willem Holleeder getuigde.

Zussen

De advocaten geven aan nog veel tijd nodig te hebben voor hun voorbereiding in de liquidatiezaken die tegen Holleeder lopen. Donderdag is er weer een zitting bij de rechtbank in Amsterdam over het verloop van het onderzoek. Janssen en Malewicz geven aan nu geen verdere mededelingen te doen.

De zussen van Holleeder en Den Hartog hebben inmiddels belastende verklaringen over hun broer afgelegd. Tijdens de vorige zitting in mei liet het Openbaar Ministerie weten dat het Holleeder er nu ook van verdenkt dat hij plannen had om zijn beide zussen en misdaadverslaggever Peter R. de Vries te laten vermoorden. Dat vermoeden komt door verklaringen van een medegevangene van Holleeder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.