Tweede aanhouding in ontvoeringszaak Insiya

Een tweede man is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van het tweejarige meisje Insiya Hemani. Zij werd vorige week ontvoerd door haar vader en drie mannen. Naar het meisje, de vader en de derde ontvoerder wordt nog steeds gezocht, laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten.

Eén van de mannen kon afgelopen donderdag direct worden aangehouden, nadat hij door buurtbewoners werd overmeesterd. Hij raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Daar is hij aangehouden. Een tweede verdachte is een dag later opgepakt toen hij zich met zijn advocaat meldde op het politiebureau in Amsterdam, is nu bekendgemaakt.

Het meisje werd afgelopen donderdagochtend met geweld uit een woning aan de Anfieldroad in Watergraafsmeer meegenomen. Daarna is een AMBER Alert gegeven, maar het meisje is nog niet terecht. Vermoedelijk is ze met haar vader, de 37-jarige uit India afkomstige Shehzad Hemani, in het buitenland. De politie heeft van zowel het meisje als haar vader een foto verspreid. Er zijn tot nu toe ruim zeventig tips binnengekomen.

Een AMBER Alert wordt uitgegeven bij vermiste kinderen in ernstig gevaar of levensgevaar. Insiya droeg volgens de politie ten tijde van haar ontvoering een wit rompertje met roze opdruk van het merk Petit Bateau en een witte luier. Het meisje heeft bruin haar en bruine ogen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.