Tweede zwarte zaterdag pakt rustiger uit

De tweede zwarte zaterdag van deze zomer is rustiger verlopen dan voorgaande jaren, meldt de VID. Rond 12.00 uur stond er in heel Frankrijk 601 kilometer file, bijna 400 kilometer minder dan op de tweede zwarte zaterdag vorig jaar. Toen gooide slecht weer roet in het eten.

Ook vorige week pakte de zwarte zaterdag rustiger uit dan vorige zomer. De teller bleef steken op 688 kilometer file. Het lijkt erop dat vakantiegangers steeds vaker op andere dagen dan de zaterdag reizen, of op andere tijden dan overdag. Dat leidde dit jaar een paar keer tot nachtelijke files.

Het vakantieverkeer kampt zaterdag met flinke vertragingen op de gebruikelijke routes richting het zuiden, zoals de Franse route Lyon-Orange-Montpellier-Spaanse grens (A7-A9) en de A10 Parijs-Bordeaux-Biarritz. Ook in Duitsland staat het op verschillende plaatsen behoorlijk vast, onder meer op de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg-München, de A8 München-Salzburg en de A7 Hannover richting Deense grens.

In de middag worden ook opstoppingen verwacht door vakantiegangers die terug naar huis rijden. Zo staat al een stevige wachtrij voor de Gotthardtunnel in noordelijke richting tussen Italië en Zwitserland. In Italië staat er file in beide richtingen op de A22 Verona-Brenner.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.