Verkiezingsbijeenkomsten PvdA en CDA

In aanloop naar de parlementsverkiezingen volgend jaar maart houden PvdA en CDA zaterdag bijeenkomsten die informatie moeten opleveren voor het opstellen van het verkiezingsprogramma.

Regeringspartij PvdA buigt zich op een mbo-school in Utrecht over het onderwijs. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs is erbij. Leraren, schoolleiders, onderzoekers en politici gaan met elkaar in gesprek over meerdere PvdA-initiatieven. Zo schreef fractievoorzitter Diederik Samsom mee aan een essay over de Nieuwe School, om ieder kind gelijke kansen te geven. Ook andere Kamerleden kwamen met voorstellen om de tweedeling en ongelijkheid in het onderwijs te lijf te gaan. De uitkomsten van de discussie gaan naar de commissie die het PvdA-verkiezingsprogramma schrijft.

Oppositiepartij CDA houdt voor de eerste keer een zogenoemde CDA1000-bijeenkomt. Duizend leden uit het hele land komen naar de Amsterdamse Kromhouthal om te praten over de belangrijkste vraagstukken én oplossingen. Met de bijeenkomst wil het CDA de betrokkenheid van leden bij de koers van de partij voor de komende jaren versterken. De voorstellen die de meeste steun krijgen, worden verwerkt in het nieuwe CDA-programma. Deelnemers kunnen op een app hun stem uitbrengen, de uitslag volgt begin volgende week.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.