Verkrachter 8-jarig meisje nog spoorloos

De zoektocht naar de persoon die een 8-jarig Nederlands meisje op een Franse camping zou hebben verkracht, heeft nog niets opgeleverd. Dat heeft een woordvoerster van het parket in Privas in de Ardèche woensdag gezegd.

Het meisje zou in de nacht van maandag op dinsdag zijn verkracht op camping Du Vieux Pont in Saint-Alban Auriolles, een door veel Nederlanders bezochte plaats vlakbij het beroemde Vallon Pont d'Arc. Het meisje sliep in een tent apart van haar ouders. Haar ouders hoorden het meisje in de nacht, omstreeks 3 uur, gillen.

Circa dertig agenten en rechercheurs zijn op de zaak gezet, maar tot dusver is er geen verdachte aangehouden. De woordvoerster van het parket liet weten dat woensdag verder wordt gezocht.

De campings in de Ardèche werden enkele jaren geleden ook al opgeschrikt door een reeks verkrachtingen van meisjes en jonge vrouwen. Dat gebeurde in de periode tussen 2010 en 2012. De dader kreeg de bijnaam 'campingverkrachter' en werd uiteindelijk opgepakt. In 2014 is hij veroordeeld tot dertien jaar gevangenisstraf.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.