Vermiste meisjes gevonden in Portugal

De vermiste zestienjarige meisjes Sam en Femke uit Bergen op Zoom zijn terecht. Ze zijn zaterdagmiddag rond 16.00 uur door de Portugese politie aangetroffen in de kustplaats Albufeira na een tip. Dat meldde de Nederlandse politie zaterdag.

De meiden stapten dinsdag in Eindhoven in het vliegtuig naar het Spaanse Málaga en daarna waren ze spoorloos. In de nacht van vrijdag op zaterdag ontving de politie een tip van een getuige die de twee in de Portugese badplaats had gezien. De Portugese politie werd ingeschakeld en trof ze inderdaad op de getipte locatie aan.

Sam en Femke worden bij terugkomst in Nederland door de politie gehoord.

De vriendinnen hadden niemand ingelicht over hun reisplannen en hun mobiele telefoons en laptops thuis gelaten. De politie ging niet uit van een onvrijwillig vertrek, maar deed wel een oproep om informatie over de mogelijke verblijfplaats van de tieners. Een tipgever liet weten van het duo zelf in Málaga te hebben gehoord dat ze naar Marbella wilden gaan. De vaders van de vriendinnen reisden woensdag naar Spanje om naar hun dochters te zoeken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.