Vier aanhoudingen Poelenburg

(ANP) De politie heeft gisteravond vier overlastgevers aangehouden in de Zaandamse wijk Poelenburg. Waar en hoe laat de vier precies zijn aangehouden en of ze nog vast zitten, kon een woordvoerster van de politie vannacht niet zeggen. Ook kon ze niet bevestigen dat het om buurtbewoners gaat, zoals de regionale omroep meldt.

In Poelenburg is het al een paar weken onrustig. De wijk kwam in het nieuws door klachten over overlast en intimidatie bij een supermarkt door Turks-Nederlandse jongeren. Het personeel zou vanwege de intimidatie bang zijn om de winkel te verlaten en ook klanten hebben er last van. De jongeren zouden ook voor de supermarkt staan, harde muziek draaien en passanten intimideren. Ook agenten worden intimiderend bejegend.

Maandagavond lieten de gemeente Zaanstad, de politie en het Openbaar Ministerie al weten dat er extra cameratoezicht komt. Ook gaat de politie optreden tegen samenscholingen, komen er mogelijke gebiedsverboden en extra surveillances. Volgens RTV Noord-Holland wemelde het van de politie bij de supermarkt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.