'Vierdaagse zo veilig mogelijk'

,,Wij doen er alles aan om daar waar we kunnen de veiligheid tijdens de Vierdaagse zo goed mogelijk te waarborgen. Maatregelen rondom veiligheid zijn ieder jaar onderdeel van onze draaiboeken.'' Dat zegt de marsleider van de Vierdaagse, Johan Willemstein, vrijdag in een reactie op de aanslag in Nice. Net als burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen benadrukt hij dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat er tijdens het grootste wandelevenement ter wereld iets zou kunnen gebeuren.

Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, hoopt dat de ongeveer anderhalf miljoen bezoekers van het grootste gratis feest ter wereld zelf ook goed opletten. ,,Verdachte situaties graag melden'', zegt zij. Er is volgens haar nog geen aanleiding om het feestprogramma aan te passen. ,,Maar we monitoren elke dag heel zorgvuldig samen met de veiligheidsdiensten en als het voor de veiligheid nodig is, grijpen we natuurlijk in.'' Zondagavond is er traditiegetrouw een drukbezochte vuurwerkshow boven de Waal.

De politie laat weten 'continu alert' te zijn. Net als andere jaren zijn er ,,zichtbare en onzichtbare maatregelen'' genomen om het evenement veilig en ongestoord te laten verlopen. De Vierdaagsefeesten beginnen zaterdag, de wandeltocht gaat dinsdag van start. ,,De nationale politie en de marechaussee zijn 24 uur per dag aanwezig, alert en actief.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.