Wapens en drugs gevonden bij motorclubs

Bij huiszoekingen op negentien locaties zijn vrijdag na de vechtpartij tussen leden van de motorclubs Mongols en Hells Angels vuurwapens, drugs en vals geld gevonden.

Dat heeft de politie zondagmiddag bekendgemaakt naar aanleiding van een diepgaand onderzoek naar arrestanten die donderdagavond bij een politieactie bij hotel Van der Valk in de Rotterdamse wijk Blijdorp werden aangehouden. Aan de vechtpartij deden circa dertig leden van de motorbendes mee. Onder hen zijn 23 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Bij verdachten in Rotterdam, Barendrecht, Amsterdam, Schiedam, Oostrum, IJmuiden, Haarlem, Alkmaar, Berkenwoude, Gouda, Den Helder, Baarn en Delft werden doorzoekingen gedaan in woningen en in een winkelpand. Daarbij werden onder meer vuurwapens, munitie, slag- en (stroom)stootwapens en messen in beslag genomen. Verder vond men drugs, een bedrag van 55.000 euro en een hoeveelheid vals geld.

Doodsbange getuigen hebben de politie verteld dat bij de vechtpartij donderdagavond rond 20.00 uur messen, hamers en vuurwapens werden gebruikt. De politie noemt het een 'wonder' dat daarbij geen gasten of personeelsleden van het hotel gewond zijn geraakt.

De politie zegt niet te verwachten dat de arrestanten aangifte tegen elkaar zullen doen, maar dat is geen reden het onderzoek te staken. Politie en het Openbaar Ministerie laten weten de zaak hoog op te nemen, als onderdeel van de strijd tegen de zogenoemde Outlaw Motor Gangs. Zo zijn de afgelopen dagen tientallen getuigen gehoord. Verder zijn camerabeelden bekeken die in en rond het hotel zijn gemaakt en is uitgebreid sporenonderzoek gedaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.