Weemoedige reacties op dood Mies Bouwman

Nederlanders reageren verdrietig op het overlijden van tv-icoon Mies Bouwman. Uit de reacties komt vooral weemoed naar boven. De tv-presentatrice wordt omschreven als een heldin en een voorbeeld, maar ook als lief en aardig.

Zo reageert Henk Westbroek met ,,de troost voor haar nabestaanden is wellicht dat ze de beste Nederlandse presentatrice ooit was. en nog bijzonder aardig ook".

Ook documentairemaker Michiel van Erp noemt haar ,,een bijzonder aardig iemand". Presentator Martijn Krabbé is vol lof op Twitter: ,,Allerliefste geweldige Mies. Je was een groot voorbeeld. Maar voor mij vooral zo lief en altijd met zoveel interesse. En je zag alles! Ik zal je vreselijk missen." Robert ten Brink reageert geschrokken: ,,Dank voor een levenlang inspiratie en jouw nuchtere kijk op ons prachtige beroep."

Herinneringen

,,Rust zacht mevrouw Mies Bouwman. Een groot verlies. En nog veel meer herinneringen'' zegt scenarioschrijver Frank Houtappels.

Voor presentator Cornald Maas was Mies Bouwman sinds zijn kinderjaren ,,zijn tv-heldin''. Hij noemt haar "autonoom, geestig, volstrekt zichzelf - ook in tijden dat dat (nog) niet vanzelfsprekend was. Tot op het laatst betrokken bij (de authenticiteit van) televisie". Maas prijst zichzelf gelukkig dat hij haar meer dan eens ontmoette.

Schok

SBS6-presentatrice Gallyon van Vessem: ach leuke lieve Mies. Mee opgegroeid. RIP. Zanger Rob de Nijs reageert geschrokken: ,,Hoor net dat die lieve Mies Bouwman is overleden. Wat een schok!'' Ook Linda de Mol is geschrokken, laat haar woordvoerster weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.