Zeeland heeft wederom de schoonste stranden

Oostkapelle heeft het schoonste strand van het land. Net als in eerdere jaren zijn de stranden van Zeeuwse badplaatsen als beste beoordeeld door inspecteurs van de ANWB en het publiek dat gestemd heeft. Direct achter Oostkapelle eindigden de stranden van het dorp Groede en Westkapelle.

,,Het is een fantastische beloning om weer de eerste prijs te krijgen voor één van onze stranden'', zei burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere, waar Oostkapelle onder valt. De gemeente werkt volgens hem al lang intensief samen met de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV). ,,Ze werken met gemotiveerde en enthousiaste medewerkers die zich het jaar rond bezighouden met het strandbeheer en bewaking.'' Strandgasten zijn volgens hem dan eerder geneigd afval in vuilnisbakken te gooien.

Van de Nederlandse stranden die het meest bezocht worden slaagden onder meer Noordwijk aan Zee, Hoek van Holland en Zandvoort er het best in om ze te ontdoen van zwerfafval.

Recordaantal

De jaarlijkse verkiezing van NederlandSchoon en de ANWB moet mensen bewustmaken van het belang van schone stranden en de rol die ze daar zelf in kunnen spelen. Dit jaar stemde een recordaantal van 18.000 mensen op hun favoriete strand.

De Nederlandse stranden worden jaarlijks bezocht door miljoenen Nederlanders, Duitsers en Belgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.