Zorg en ontsteltenis in politiek Den Haag

Ook in politiek Den Haag wordt met grote ontsteltenis en zorg gereageerd op de gebeurtenissen in Brussel. De extra maatregelen zijn daar zichtbaar: de marechaussee loopt op het Binnenhof nu ook met automatische wapens.

,,Afschuwelijk. Gedachten zijn bij de slachtoffers, hun ouders, broers, zussen. We weten nu nog weinig. We zullen nooit zwichten voor terreur'', reageert Jesse Klaver van Groen Links.

Alexander Pechtold van D66: ,,Laten we stilstaan bij de slachtoffers en bij de nabestaanden die dit grote verlies moeten verwerken. Dit geweld roept een diepe, diepe afschuw bij mij op. Terroristen proberen ons te verdelen en angst te zaaien. Dat moeten we niet laten gebeuren. Laten we eensgezind de rust en kalmte bewaren.”

Geert Wilders

,,Schokkend, wat een vreselijk leed!'', zegt Geert Wilders van de PVV. ,,Nederland moet nu onmiddellijk haar grenzen sluiten en teruggekeerde Syriëgangers preventief oppakken en opsluiten. De veiligheid van Nederland gaat boven alles. Ik wil snel een debat met premier Rutte hierover."

,,Vreselijke berichten uit Brussel. Onze gedachten en gebeden zijn bij de getroffenen. Sterkte voor alle hulpverleners!'', twittert Kees van der Staaij van de SGP.

Ahmed Marcouch

,,Afgrijselijk! Ik leef mee met onze Belgische buren #Zaventem'', twitterde Ahmed Marcouch van de PvdA.

En op hetzelfde medium zeg Sadet Karabulut van de SP: ,,Afschuwelijke berichten uit Brussel. In gedachten zijn we bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Juist nu moeten we samen sterk staan.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.