Aankomend Congreslid VS overleden aan coronavirus

Aankomend Congreslid VS overleden aan coronavirus ANP

In de Verenigde Staten is een aankomend Congreslid overleden aan het coronavirus. Het gaat om de 41-jarige Luke Letlow, een Republikein uit Louisiana. Niet eerder overleed volgens de krant The Washington Post zo'n hooggeplaatste Amerikaanse politicus aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Letlow maakte op 18 december bekend dat hij positief had getest op het virus. Hij belandde vervolgens in het ziekenhuis. Gouverneur John Bel Edwards van Louisiana reageerde bedroefd op het nieuws over de dood van Letlow. Hij zei het vooral verschrikkelijk te vinden voor de nabestaanden. De aankomende parlementariër had een vrouw en twee jonge kinderen.

In de VS zijn volgens officiële cijfers zo'n 337.000 mensen overleden aan het coronavirus. Ook zijn bijna 20 miljoen besmettingen geregistreerd. Letlow is volgens The New York Times voor zover bekend de eerste gekozen functionaris van de federale overheid die bezwijkt aan het virus. Hij zou toetreden tot het Huis van Afgevaardigden en had zondag de ambtseed moeten afleggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland