'Babyhandel bij organisatie Moeder Teresa'

Een medewerkster van de congregatie van Moeder Teresa wordt ervan verdacht een pasgeboren kind te hebben verkocht. ,,We hebben ontdekt dat ook sommige andere baby's illegaal zijn verkocht vanuit het centrum'', zei een politiefunctionaris tegen de BBC.

De opgepakte medewerkster werkte voor de organisatie Missionarissen van Naastenliefde, die is opgericht door de in 1997 overleden Moeder Teresa. De politie kwam in actie nadat een commissie voor kinderwelzijn, CWC, alarm had geslagen.

De CWC-voorzitter zegt dat het pasgeboren kind voor 120.000 roepie (ruim 1400 euro) verkocht zou zijn aan een stel uit Uttar Pradesh. De kopers dachten dat het geld was bedoeld voor ziekenhuiskosten. De commissie heeft inmiddels dertien zwangere vrouwen weggehaald uit een centrum van de missionarissen in Ranchi.

Echtparen die in India een kind willen adopteren, moeten rekening houden met forse wachtlijsten. Daarom nemen mensen met een kinderwens soms hun toevlucht tot illegale adoptie. De politie heeft inmiddels ook twee andere medewerksters van het centrum in Jharkhand aangehouden. Zij worden aan de tand gevoeld over andere mogelijke zaken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.