Beierse CSU toch blij met Merkel

De leider van de Beierse christendemocraten, Horst Seehofer, heeft zondag opgetogen gereageerd op het besluit van bondskanselier Angela Merkel te proberen een vierde mandaat als Duits premier te bemachtigen. ,,Wij willen het vertrouwen van de bevolking nog vier jaar langer en daar is duidelijkheid voor nodig'', aldus Seehofer van de Christelijk Sociale Unie (CSU) in Beieren.

Deelnemers aan een vergadering van het partijbestuur van Merkels Christendemocratische Unie (CDU) hebben zondag in Berlijn bevestigd dat Merkel weer kandidaat is voor het leiderschap van de christendemocraten en van de Bondsrepubliek.

Sinds Merkel vorig jaar de vluchtelingenstroom van destijds relatief gastvrij tegemoet trad, zijn er spanningen tussen de CSU en CDU. De twee partijen trekken normaal gebroederlijk op, maar de Beierse tak van de christendemocratische familie vindt dat Merkel veel te halfslachtig reageert op de migrantenstroom en op de opkomst van de anti-migrantenpartij Alternative für Deutschland (AfD).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.