Bekende Duitse viroloog: corona zeker tot Pasen

Bekende Duitse viroloog: corona zeker tot Pasen ANP

De coronagolf duurt zeker nog tot Pasen. Pas richting volgend jaar zomer keert het normale leven geleidelijk terug, verwacht de gezaghebbende Duitse viroloog Christian Drosten.

Met Pasen is de corona-epidemie zeker nog niet voorbij, aldus de leider van het gerenommeerde Instituut voor Virologie van het academisch ziekenhuis Charité in de Duitse hoofdstad Berlijn. In de strijd tegen het virus pleit Drosten onder meer voor een verdere verspreiding van coronatests die snel het resultaat tonen. Als dergelijke sneltests voldoende beschikbaar zijn, kunnen risicogroepen zich zeer regelmatig en laagdrempelig laten testen.

Je krijgt ook sneller duidelijkheid of iemand positief is, en of iemand nog besmettelijk is voor anderen. Het maakt de omgang met quarantaine en contactverboden makkelijker, aldus de viroloog in Duitse media.

Voor nu raadt Drosten iedereen aan te handelen alsof je zelf bent besmet en anderen ook positief zijn. Want dan ontstaat een houding die iedereen beschermt, meent de viroloog.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu