Beschuldiger Kavanaugh nog steeds bedreigd

De vrouw die toenmalig kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh voor een Senaatscommissie beschuldigde van seksueel wangedrag, wordt ruim een maand later nog steeds bedreigd. Ook heeft deze Christine Blasey Ford haar werk bij Palo Alto University nog niet kunnen hervatten, berichten Amerikaanse media.

Hoogleraar Blasey kreeg door haar getuigenis bekendheid tot ver buiten de Verenigde Staten. Ze verklaarde dat Kavanaugh haar 36 jaar geleden in een dronken bui op een bed duwde en probeerde haar kleren uit te trekken. Blasey wilde met haar getuigenis voorkomen dat de rechter voor het leven zou worden benoemd in het hooggerechtshof.

Blasey vertelde tijdens de hoorzitting over de doodsbedreigingen die ze ontving. Ze heeft volgens haar advocaten nog steeds bescherming nodig. De hoogleraar zou noodgedwongen zeker vier keer van adres zijn gewisseld en moest lijfwachten inhuren. Sympathisanten zamelden tonnen in voor haar beveiliging.

De emotionele hoorzitting met Blasey leidde tot extra onderzoek naar Kavanaugh, dat zijn benoeming uiteindelijk niet in de weg stond. Er was niet bewezen dat hij zich inderdaad schuldig had gemaakt aan aanranding. Kavanaugh had de beschuldigingen fel ontkend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.