Bij groot nieuws laat YouTube ook tekst zien

Bij aanslagen of grote natuurrampen laat YouTube voortaan ook geschreven nieuwsberichten zien. Dat nieuws is afkomstig van betrouwbare websites zoals van The New York Times of CNN. Met deze nieuwe feature wil YouTube de verspreiding van nepnieuws tegengaan.

Dat schrijft YouTube op zijn officiële blog. ,,Bij breaking news is er sneller een bericht dan een video. Door deze berichten bij een nieuwsvideo te laten krijgt de kijker meer context."

Bij rampen of aanslagen duiken er nu vaak obscure filmpjes met bijvoorbeeld samenzweringstheorieën op of nepnieuws waarmee makers willen meeliften op het zoekvolume.

YouTube breidt ook de secties 'Top News' en 'Breaking News' uit. Deze onderdelen verschijnen boven de reguliere zoekresultaten. Daarin staan video's van nieuwssites waar het Youtube mee samenwerkt.

Tenslotte gaat de videodienst ook lokaal nieuws in sommige Amerikaanse steden met voorrang tonen en laat het voortaan ook artikelen zien van Wikipedia and Encyclopædia Britannica bij onderwerpen waarover veel complotverhalen bestaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.