Botenparade voor Trump valt in het water

Botenparade voor Trump valt in het water ANP

Een botenparade in Texas ter ondersteuning van de herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump is in het water gevallen. Meerdere vaartuigen maakten water of zonken, aldus de lokale autoriteiten.

Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over schepen die in de problemen waren tijdens de Trump-parade op Lake Travis, ten noordwesten van de Texaanse hoofdstad Austin . "Verschillende boten zijn gezonken", aldus de politie. Volgens een politiewoordvoerster zou er geen sprake zijn van boze opzet. Niemand raakte gewond.

"Sommigen maakten water, sommigen liepen vast, sommigen kapseisden, het waren allemaal verschillende dingen", aldus de woordvoerster. "Er was vandaag een uitzonderlijk groot aantal boten op het meer." Ze voegde eraan toe dat de autoriteiten nog steeds gegevens aan het verzamelen waren over hoeveel boten zijn gezonken en hoeveel mensen zijn gered.

Meer dan 2500 mensen gaven op Facebook aan dat ze de Lake Travis Trump Boat Parade hadden bijgewoond, die volgens de politiewoordvoerster twee tot drie mijl (drie tot vijf kilometer) lang was.

Volgens de Facebook-pagina van het evenement zouden vier parachutisten met rook en vlaggen uit een helikopter springen tijdens de parade, die plaatsvond tijdens het Labor Day vakantieweekend. Boten werden gevraagd om met 10 mijl per uur te varen.

Trump staat tijdens de presidentsverkiezingen van 3 november tegenover de Democratische uitdager Joe Biden.

menu