Broer schutter San Bernardino aangehouden

De Amerikaanse federale politie heeft de broer gearresteerd van een van de daders van de terreuraanslag in San Bernardino op 2 december, waarbij veertien mensen het leven verloren. Hij wordt samen met twee anderen verdacht van samenzwering, huwelijksfraude en het afleggen van valse verklaringen.

Het gaat om Syed Raheel Farook, de oudere broer van Syed Rizwan Farook. Die opende samen met zijn vrouw Tashfeen Malik het vuur op bezoekers van een kerstviering. Behalve de doden vielen er ook 26 gewonden. De twee schutters werden uren later door de politie doodgeschoten.

Twee mensen werden aangehouden in het huis van Syed Raheel Farook. Een van de arrestanten is een vrouw die getrouwd is met Enrique Marquez, die ervan wordt verdacht de twee schutters te hebben geholpen. Marquez zou geld hebben gekregen om met de vrouw te trouwen, zodat zij in de Verenigde Staten kon gaan wonen. De vrouw werd ondervraagd in het onderzoek naar de terreuraanslag en daardoor kwam het vermeende bedrog aan het licht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.