Burgers Jemen 'per ongeluk' gebombardeerd

Zeker 21 burgers zijn volgens lokale bronnen zaterdag om het leven gekomen bij luchtaanvallen in Jemen. Gevechtstoestellen zouden door een vergissing het vuur hebben geopend op arbeiders die ten noorden van hoofdstad Sanaa naar water aan het boren waren.

Zeker vier burgers sneuvelden bij de eerste luchtaanval in het district Arhab. Volgens omwonenden zagen piloten van de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië de boorapparatuur vermoedelijk aan voor een raketwerper.

De gevechtstoestellen openden opnieuw het vuur toen omwonenden te hulp schoten. Daarbij kwamen nog eens elf mensen om het leven. Bij een luchtaanval op het huis van een tribale leider in een ander deel van het land zouden nog eens zes burgerdoden zijn gevallen.

Het is niet de eerste keer dat burgerdoelen worden bestookt in Jemen. Artsen zonder Grenzen liet vorige maand weten te vertrekken uit het noorden van het land nadat een ziekenhuis van de hulporganisatie was gebombardeerd door de door Saudi-Arabië aangevoerde coalitie. Die strijdt in Jemen tegen de Houthi-rebellen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.