Clinton en Kaine hand in hand naar conventie

De Democraten komen vanaf maandag in Philadelphia bijeen om er officieel Hillary Clinton als kandidaat voor de presidentsverkiezingen aan te wijzen. Ze benoemde enkele dagen geleden senator Tim Kaine voor Virginia als haar 'running-mate'.

Op foto's zijn Clinton (68) en Kaine (58) als een harmonisch duo te zien, hand in hand op weg naar het presidentschap. Daarmee wilden ze zich onderscheiden van de Republikeinse rivaal Donald Trump, die tijdens soms turbulente bijeenkomsten afgelopen week in Cleveland formeel als kandidaat werd aangewezen.

Toch is de kandidatuur van Clinton niet helemaal gladjes tot stand gekomen. Haar gehannes met geheime stukken die ze als minister van Buitenlandse Zaken onder Obama via haar privémail verstuurde, zorgde voor de nodige reuring. Vorige week bleek bovendien uit e-mails die via Wikileaks werden geopenbaard, dat haar Democratische tegenstander Bernie Sanders achter de schermen moest optornen tegen het partij-establishment, dat per se Hillary als kandidaat wilde zien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.