Doden bij explosie in Iraanse kliniek

Doden bij explosie in Iraanse kliniek ANP

Bij een explosie in een privékliniek in het noorden van de Iraanse hoofdstad Teheran zijn zeker 19 doden gevallen, meldt het officiële Iraanse persbureau IRIB News. Eerder was bevestigd dat tien vrouwen en drie mannen, voor het grootste deel patiënten, waren overleden. Ook raakten zes mensen gewond. Zijn werden naar naburige ziekenhuizen gebracht.

Volgens een hoge official was een gaslek de oorzaak van de ontploffing. De brand die na de explosie ontstond was na twee uur onder controle. De brandweer vond nadat de brand was geblust zes andere personen die waren omgekomen bij explosie. Daarvan waren vijf vrouwen.

In de Sina Atthar Kliniek worden lichte operaties uitgevoerd en er is een afdeling radiologie. Tijdens de ontploffing waren 25 medewerkers in het gebouw. De meeste slachtoffers bevonden zich op hogere verdiepingen in het gebouw in operatiekamers en zijn omgekomen door de hitte van het vuur en door de rook.

Vorige week deed zich op een militair terrein bij Teheran nog een explosie voor, volgens het ministerie van Defensie veroorzaakt door een lekkende tank. Daarbij vielen geen slachtoffers.

menu