Doden en gewonden na explosie op ferry Bali

Bij een explosie aan boord van een snelle veerboot met toeristen bij het Indonesische eiland Bali zijn donderdag twee doden en meerdere gewonden gevallen, meldt de politie. Een van de twee doden is een vrouw uit Oostenrijk, van de andere omgekomen passagier is de nationaliteit nog niet bekend. Eerder werd gezegd dat het om een Nederlandse vrouw zou gaan, maar dat wordt nu tegengesproken. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt dat het niet om een Nederlander gaat.

Wel waren er volgens BBC Indonesia twee Nederlanders aan boord, maar het is niet bekend hoe het met hen gaat.

De ontploffing werd volgens de politie zeker niet veroorzaakt door een bom, maar deed zich voor in de machinekamer. Dit gebeurde vijf minuten nadat de Gili Cat 2 uit de haven van Padangbai was vertrokken voor de oversteek naar Teluk Kodek op het naburige eiland Lombok.

Aan boord waren 35 passagiers, allemaal toeristen uit Europa. Naast de twee Nederlandse toeristen waren er passagiers uit Spanje, Engeland, Frankrijk, Italië, Portugal, Duitsland en Oostenrijk aan boord.

De gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Karangasem. De politie onderzoekt het schip om de precieze oorzaak van de explosie te achterhalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.