Doden na explosie in Bengalese fabriek

Door een explosie en brand in een fabriek voor het inpakken van levensmiddelen en sigaretten in Bangladesh zijn zaterdag zeker 23 mensen op het leven gekomen. Tientallen zijn gewond geraakt en de autoriteiten vrezen dat het dodental nog kan oplopen.

De explosie deed zich rond 06.00 uur (lokale tijd) voor in de fabriek op een industrieterrein in Tongi, een voorstad van de hoofdstad Dhaka. Er waren op dat tijdstip ongeveer honderd personeelsleden aanwezig, zei een medewerker.

Na een ontploffing in een ketel ontstond een brand, die de brandweer pas na een paar uur onder controle kreeg. Door de brand is het vier verdiepingen tellende gebouw gedeeltelijk ingestort. De brandweer kon nog niet zeggen of er nog mensen binnen waren.

Oorzaak

Naar de oorzaak van de explosie wordt een onderzoek ingesteld. In de fabriek van Tampaco werden diverse producten verpakt. Op de website van het bedrijf staan als klanten onder andere British American Tobacco en Nestlé als klanten vermeld.

Het is het zoveelste bedrijfsongeval met dodelijke afloop in Bangladesh. In 2013 kwamen bij de instorting van een kledingfabriek buiten Dhaka 1135 mensen om het leven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.