Dreamworld gaat weer open na fataal ongeluk

Het pretpark Dreamworld in Australië gaat 10 december weer open voor publiek. Op 25 oktober kwamen vier bezoekers van het themapark om het leven door een ongeluk op een wildwaterbaan.

De eigenaar van Dreamworld, Ardent Leisure Group, zei dit woensdag in een verklaring. Het park en het nabijgelegen Whitewater World zijn gesloten sinds het fatale ongeluk op de Thunder River Rapids.

Er ging iets mis met één van de ronde bootjes. Twee personen werden eruit geslingerd en twee anderen kwamen klem te zitten in de attractie, die gebruik maakt van een transportband.

Dreamworld ligt in de plaats Coomera, bij Brisbane, aan de Australische oostkust en is het grootste attractiepark van Australië.

De wildwaterbaan Thunder River Rapids is geschikt voor bezoekers vanaf twee jaar en wordt door Dreamworld omschreven als 'gematigd spannend'. Op de baan, die ook een vrije val kent, worden snelheden tot 45 kilometer per uur bereikt. Eerder maakte de directeur van het park al bekend dat de wildwaterbaan voor altijd gesloten blijft uit respect voor de nabestaanden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.