Dreigingsniveau België ongewijzigd

Het dreigingsniveau in België blijft ongewijzigd op 2, op een schaal van 4, na de schietpartij in Luik waarbij twee agenten en een voorbijganger werden doodgeschoten. De situatie is onder controle, meldt het Crisiscentrum van de federale regering.

De schutter werd doodgeschoten in een school nadat hij daar een schoonmaakster had gegijzeld. De dader was volgens de krant De Morgen maandag vrijgelaten uit de gevangenis. Hij zou bekend zijn bij justitie wegens drugsdelicten en kleine criminaliteit zoals diefstal.

Zijn naam komt volgens de krant niet voor op de lijst met mensen die in verband worden gebracht met radicalisme of terrorisme. Volgens getuigen zou de dader 'Allahu Akbar' hebben geroepen, maar dat is nog niet bevestigd.

Of het federaal parket de schietpartij als terrorisme behandelt is nog onduidelijk. Leden van de regering spraken van een ernstig incident. ,,Horror tegen politiemensen en burgers’’, aldus minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders. Premier Charles Michel betuigde zijn medeleven aan de slachtoffers. Hij gaat samen met koning Filip, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens dinsdag naar Luik.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.